Алергологично тестуване при алерголог София

Алергологично тестуване

ПРЕГЛЕД ПРИ АЛЕРГОЛОГ СОФИЯ – КОНСУЛТАЦИИ, ЛЕЧЕНИЕ И ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ

Алергиите представляват нежелана реакция на тялото към вещества в околната среда, като например храните които ядем, лекарствата, които приемаме, и т.н.. Те могат да доведат до условия като сенна хрема, астма и екзема. Наличието на алергии се установява с кръвен тест, който идентифицира всички потенциални нежелани алергични реакции.

Защо да посетите алерголог?

Ако кихате твърде често, очите Ви сълзят или забележете, че част от тялото ви се подува, причината за това би могла да бъде алергична реакция към дадено вещество. Ако това се случва редовно и се притеснявате, че наблюдавате алергична реакция, е препоръчително да бъдете тествани за алергии – дори и ако просто искате да се успокоите, знаейки, че всичко е наред. Ако тестът покаже съществуващ проблем със здравето Ви, можем да Ви помогнем да го лекувате, за да можете да се върнете към нормалния Ви начин на живот възможно най-бързо.

Кои сме ние и какво можем да направим за Вас?

Лекарите на медицински център INSPIRO осигуряват акредитиран експертен опит във всички области на алергoлогията – детска алергология, клинична имунология, дерматология, УНГ (неалергични състояния на носа и гърлото на ушите).

В центъра ни ще откриете опитен мултидисциплинарен екип от водещи специалисти в България, които ще подходят с истински професионализъм и персонална грижа към Вашите конкретни нужди.

Всички наши алерголози са висококвалифицирани специалисти, при които можете са запишете час за преглед в нашия модерен и добре оборудван медицински център.

Търсите алерголог в София?

Личният лекар Ви е препоръчал да отидете при добър алерголог в София, но не сте сигурни кой е най-добрият алерголог в града и къде да го откриете? Медицински център INSPIRO предлага комплексно лечение и диагностика на алергични състояния като хранителни алергии, алергичен ринит (сенна хрема), алергии към ядки, алергия към лекарства, астми, алергии към остра и пчелна отрова, уртикария (копривна треска), ангиоедем (подуване) и екзема, както и обща анестетична алергия.

Местоположение

Медицинският ни център се намира на удобна за достигане локация, в гр, София, ул. Петър Протич #4.

В клиниката ни по алергология извършваме тестове за алергии и съвременна диагностика по най-висок стандарт. Провеждаме изследвания на състояния на кожата като: атопичен дерматит, контактен дерматит, суха кожа, екзема, копривна треска, обриви, кожни алергии, псориазис, себореен дерматит, нарушения на косата и ноктите, акне, белези от акне, актинични кератози, възрастови петна, белези, келоиди и слънчеви изгаряния.

Тест за алергии

На тази страница бихте могли да запишете час за конкретен алергичен тест като изследване на носната кухина с ендоскоп, тест за поносимост към лекарства, ваксини, тест за хранителна алергия, имунологичен тест при хронични заболявания, гъбични инфекции и други.

Предлагаме специализиран прегем при алерголог спрямо препоръките на Вашия лекар и лечението на Вашето специфично състояние.

Какво ще получите в медицински център INSPIRO:

 • Бързо записване и прием при водещ алерголог в страната
 • Преглед при алерголог в София в точния момент, когато имате нужда от помощ
 • Внимание и специална грижа към Вас като пациент
 • Всичките Ви симптоми и тревоги се приемат сериозно
 • Избор на най-доброто лечение на алергични болести спрямо конкретното Ви състояние
 • Информиран избор на най-добрите тестове за алергия

Видовете тестове за алергии, които предлагаме:

 • тестове за хранителни алергии – мляко, пшеница, ядки, глутен, яйце и др.
 • тестове за алергия към домашни любимци – котки, кучета и др.
 • астматично тестване – белодробна функция, тестване на инхалаторни алергени и др.
 • тестове за кожни алергии – дерматити, екземи и др.
 • тестове за сенна хрема – дървесен, тревен прашец и др.

Вашият INSPIRO консултант или медицински специалист ще обсъди с Вас медицинската Ви история и симптомите Ви. При нужда ще Ви бъдат препоръчани и допълнителни тестове, които да помогнат в диагностицирането.

Алергологично изследване

Преди изследването

Преди алергологичното изследване ще бъде извършена официална консултация с алерголог, при която ще можете да представите медицинската си история, симптомите и да зададете всякакви въпроси, които може да имате.

След това ще обсъдим с Вас дали са необходими допълнителни диагностични тестове, като сканиране или кръвни тестове.

 

Процедура на изследването

Самото алергологично изследване е бъде под формата на обикновен кръвен тест или тест за болка, който причинява минимален дискомфорт и отнема само няколко минути.

Кръвта ще бъде изпратена до лаборатория за анализ, след което в най-краткия възможен срок ще получите резултатите. Вашият INSPIRO консултант ще организира последваща среща, в която да ги обсъди с Вас.